MARKATOR Manfred Borries GmbH - Sustavi za označavanje

MARKATOR Manfred Borries GmbH - Sustavi za označavanje

Mi smo stručnjaci za trajno i ekonomično označavanje industrijskih dijelova i sprječavanje krivotvorenja. Razvijamo i proizvodimo visoko kvalitetne sustave za konvencionalno, točkasto te iglično označavanje već više od 30 godina. Svakom zahtjevu kupca pristupamo individualno i precizno. Naš cilj je postići najvišu moguću kvalitetu. Mi pridajemo veliku važnost kvalitetnom razvoju sustava za označavanje u direktnom kontaktu s korisnicima a rezultat je sustav koji je u potpunosti naklonjenom korisniku. Održavamo stalni dijalog s našim klijentima i njihovim aplikacijama koji nam pomaže održavati kontinuirani razvoj i inovacije za optimizaciju našeg asortimana. Naše prednosti su kompletirane s predanim, profesionalnim i visokokvalificiranim djelatnicima. Od kolovoza 2004 MARKATOR je certificiran prema ISO standardu.


Točkasto označavanje

Osciliranje igle od tvrdog metala te pomicanje u dvije osi, x i y, pokretano je pneumatskim ili elektroničkim pogonom. Ovisno o frekvenciji označavanje je točkasto ili kao kontinuirana linija, savršena za znakove, logotipe, 2D kodove, kao npr. Data Matrix kod. Sila proizvedena označavanjem je zanemariva te neoštećuje materijal.


Označavanje struganjem

Pri označavanju struganjem, za razliku od točkastog označavanja, igla ne udara u materijal. Igla (od tvrdog metala ili dijamanta) je utisnuta u materijal te u tom položaju putuje po osima x i y. MARKATOR sistem za označavanje struganjem nudi optimalno prilagodljiv i visokokvalitetan sistem označavanja velikom brzinom. Sistem je pogodan skoro za sve materijale – od čelika do materijala osjetljivih na tlak i savijanje.


Točkasto-jednostruko označavanje

Alternativa točkastom označavanju je točkasto jednostruko označavanje koje radi na principu oscilacije igle pokretane pneumatski ili električno. Točkasto jednostruko označavanje se postiže unaprijed definiranim hodom igle. Kroz precizno definirano kretanje igle, fontovi mogu biti kao 5x7 ili 9x13. Tehnologijom točkastog jednostrukog označavanja je moguće označiti proizvode preciznim Data Matrix kodom.

Ručni-prijenosni sustavi za označavanje

FlyMarker mini 65/30

Četvrta generacija uređaja za mobilno točkasto označavanje može se opisati kao nova prekretnica u proizvodnji prijenosnih ručno-operativnih jedinica za označavanje s internom baterijom.

Novi FlyMarker mini 65/30 je proizvod s dokazanim prednostima spram prethodnih modela. Superioran u pogledu težine i dizajna kao i zbog svoje izuzetne cijene.

Preuzmi letak o proizvodu


FlyMarker mini 120/45

Mobilni marker za točkasto označavanje FlyMarker mini 120/45 već je peta generacija iz skupine proizvoda FlyMarker. Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji ručnih sustava za označavanje, baterijsko napajanje i sveobuhvatno znanje o zahtjevima kupca i tržišta dosljedno su integrirani u razvoj ovog proizvoda.

Preuzmi letak o proizvodu


MV5 M50/M80/M120

Idealan partner za neovisno označavanje teških, glomaznih i stacionarnih izradaka na licu mjesta.Kompaktne izvedbe i ergonomskog dizajna za izuzetno precizno označavanje, može se koristiti u bilo kojem položaju.

Preuzmi letak o proizvodu


Stolni sustavi za označavanje

FlyMarker mini 120/100 STATION

Novi, kompaktni stolni sustav za označavanje FlyMarker mini 120/100 STATION je savršen dodatak već dokazanoj FlyMarker mini seriji. Sustav točkastog označavanja je Sve-U-Jednom uređaj, što znači da je upravljačka jedinica izravno integrirana u glavu uređaja. Zbog elektromagnetskog sustava za označavanje, nije potreban dovod komprimiranog zraka.

Osim atraktivnog omjera cijene i performansi, ovaj sustav za označavanje odlikuje i jednostavno rukovanje. Da bi započeli obavljati željene zadatke, stolni sustav označavanja potrebno je samo postaviti na radnu površinu i spojiti na napajanje.

Pročitaj cijeli članak

Preuzmi letak o proizvodu


MV5 T0

Fleksibilan stolni sustav označavanja MV5 T0 i MV5 T1 nude se sa površinom označavanja 100 x 100 mm (MV5 T0) i 200 x 100 mm (MV5 T1). Glava za označavanje vođena visokokvalitetnim samopodmazivimvodilicama koje ne zahtjevaju održavanje uz optimalno trošenje!

Sistem označavanja opremljen je iglom za ispis koja ne zahtjeva održavanje. Igla od tvrdog metala je otporna na lomljenje i može se ponovno nabrusiti. Postolje uređaja ima masivne kanale za vođenje koji osiguravaju stabilno vođenje. Visinu glave za označavanje moguće je podesiti po visini pomoću preciznog mehanizma. Prilagodba visine je četiri puta brža od konvencionalnih strojeva za označavanje. Namještena pozicija se može očitati na ekranu brojčanika. Fiksiranje je osigurano jednostavnim stegama. Zaštita mehanizma je osigurana zaštitnim poklopcem.

Preuzmi letak o proizvoduMrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki