TCI CUTTING - strojevi za rezanje laserom, vodom i plazmom

TCI CUTTING - strojevi za rezanje laserom, vodom i plazmom

WATER JET - rezanje vodenim mlazom

Rezanje vodenim mlazom može se klasificirati kao mehanička metoda. Energija koja nastaje kretanjem vode brzinom koja je tri puta veća od brzine zvuka koristi se i za rezanje čistom vodom i za abrazivno rezanje, a zatim se primjenjuje na dio koji se reže kako bi se proizvela mikroerozija. Rezanje vodenim mlazom ne stvara zaostalu toplinu na oštrici i stoga se fizička svojstva materijala ne mijenjaju.


REZANJE ČISTOM VODOM

Ova metoda je pogodna za rezanje tkanina, elastomera, vlakana, plastike, prehrambenih proizvoda, papira i drugih materijala, a temelji se na upotrebi tlaka vode do 6.500 bara s ekvivalentnom brzinom od 800-1000 m / sec, prolazeći kroz dijamantne vodene mlaznice (promjera desetine milimetra) usmjerene na materijal koji treba izrezati. Na taj se način potencijalna energija pretvara u kinetičku energiju, što rezultira brzinom vodenog mlaza koji može rezati materijal.


ABRAZIVNO REZANJE

Abrazivna obrada vodenim mlazom primjenjuje se kod materijala gdje rezanje čistom vodom nije dovoljno. Pomoću ove metode u vodu se dodaju abrazivne čestice. Spoj vode, zraka i abrazivnog sredstva odvija se u komori za miješanje da bi se abrazivni vodeni mlaz još jače ubrzao i usmjerio. Rezultat ove metode je proizvodnja snažnog abrazivnog vodenog mlaza s kapacitetom za rezanje, odvajanje ili perforiranje materijala različite debljine i gustoće, poput  svih metala uključujući i legure na bazi titana i nikla, kamena, tehničke keramike, betona, prirodnog kamena čak i kaljenog stakla.


BP-C SERIJA - robusna i otporna


BP-S SERIJA - maksimalna učinkovitost


BP-M SERIJA - fleksibilna i modularna


BP-H SERIJA - produktivna i snažna


SM-C SERIJA - svestrana i izdržljiva


SM-S SERIJA - profitabilna i dostupna


SM-M SERIJA - maksimalna učnkovitostSmartline L-Power - svestran i izdržljiv


Smartline Fiber - profitabilan i dostupan


Smartline CO2 - profitabilan i dostupan


Speedline Fiber - profitabilan i dostupan


Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki